Bli med på studietur i fjellandbruk

Foto: Fylkesmannen i Buskerud

Bli med på studietur i fjellandbruk. Bli inspirert og bli kjent med andre fjellbønder!

Satsingen "Fjellandbruket" har gleden av å invitere fjellbønder i Telemark og Buskerud til: Studietur i Hol og Ål i Buskerud 29.8. - 30.8.2016.

Vi ønsker å samle fjellbønder som vil satse på landbruk i fjellregionen, - enten de har drevet gården en stund, nylig har overtatt eller de er i en overtakelsesfase. Fjellbønder i alle aldersgrupper er velkomne til å melde seg på, men hvis det blir for få plasser vil de yngste få fortrinnsrett.

Hensikten med turen er å gi inspirasjon til å utvikle fjellgården med utgangspunkt i hele gårdens ressurser. Målet er også å knytte nettverk fjellbønder imellom.

Vi vil besøke gårdsbruk som driver med husdyr, som geiter, ammekyr, melkekyr og sau, og fjellgårder som utnytter ressursene i fjellet, bl.a gjennom støling og videreforedling av melk, kjøtt og fisk.

"Fjellandbruk" i Telemark og Buskerud er en treårig satsing fra Landbruks- og matdepartementet.

Satsingen gjelder bønder i følgende kommuner:

  • Hemsedal, Ål, Hol, Gol, Nes, Nore og Uvdal, Flå og Rollag i Buskerud.
  • Vinje, Tinn, Hjartdal, Seljord, Tokke og Fyresdal i Telemark.

Studieturen er subsidiert fra "Fjellandbruket", og deltakeravgiften (egenandelen) er kr. 900 for overnatting i 2-mannsrom og kr. 600 pr. person i flersengsrom. Overnattingen skjer på Iungsdalshytta, som er en av DNT sine turisthytter. Hytta har sju stk. 2-sengs-rom, fire stk. 4-sengs-rom, to stk. 6-sengs-rom og en sovesal med plass til 12 personer.

Påmeldingsfrist er 10. juli.

Påmeldingen er bindende. Når påmeldingene er registrert ved fristens utløp, blir det sendt ut faktura.

Se program for studieturen vedlagt i høyre meny. Påmeldingen skjer elektronisk via kurs- og konferansekalenderen til Fylkesmannen i Buskerud.

På vegne av satsingen i fjellandbruket i Telemark og Buskerud håper vi mange fjellbønder melder seg på studieturen og ønsker hjertelig velkommen!

Dersom du har spørsmål til turen, vennligst ta kontakt med:

Marit Torsrud Nerol - Ål kommune Marit-Torsrud.Nerol@aal.kommune.no - tlf. 32085083/41512855
eller
Astrid Aass, Fylkesmannen i Buskerud fmbuaaa@fylkesmannen.no - tlf. 32266701/97732840.